Web Analytics

Den Haag

Den Haag

Kennismaking met Den Haag Een stad van vrede en rechtDen Haag is een stad in Nederland die vooral bekend is als de thuisbasis van talrijke internationale organisaties, waaronder het Internationaal Gerechtshof, het Permanente Hof van Arbitrage en meer dan 100 andere internationale juridische instellingen. Maar Den Haag is veel meer dan een stad van advocaten en diplomaten. Het is ook een bruisend cultureel centrum met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 13e eeuw. Hier is alles wat je moet weten over deze fascinerende stad.

Een korte geschiedenis van Den Haag De eerste vermelding van Den Haag dateert uit 1230, toen graaf Floris IV van Holland een charter verleende aan de inwoners van de stad.

In de eeuwen daarna werd Den Haag een belangrijk politiek centrum, waar meerdere malen de Staten-Generaal - het Nederlandse equivalent van het parlement - werden gehouden. Tijdens de Hollandse Gouden Eeuw in de 17e eeuw woonden en werkten veel beroemde Nederlandse schilders, waaronder Rembrandt en Vermeer, in Den Haag In 1815 werd Den Haag de hoofdstad van het nieuw gevormde Koninkrijk der Nederlanden. Het bleef de hoofdstad tot 1848, toen koning Willem II de Nederlandse regering naar Amsterdam verplaatste.

Den Haag bleef echter een belangrijk diplomatiek centrum, waar tal van internationale organisaties en verdragen gevestigd waren. Tegenwoordig hebben meer dan 150 landen ambassades of diplomatieke missies in Den Haag Wat te zien en te doen in Den Haag De beste manier om Den Haag te verkennen is een wandeling door de historische binnenstad. Hoogtepunten zijn het Binnenhof - het politieke hart van Nederland sinds de middeleeuwen - en het Mauritshuis, dat een van de mooiste collecties Nederlandse schilderijen uit de Gouden Eeuw herbergt.

Voor iets anders ga je naar Escher in Het Paleis, een interactief museum gewijd aan het leven en werk van de beroemde Nederlandse graficus M.C. Escher. En geen bezoek aan Den Haag zou compleet zijn zonder de diplomatie in actie te zien bij een van de vele internationale rechtbanken en organisaties

Conclusie


Den Haag is een unieke en fascinerende stad met een rijke geschiedenis die eeuwen teruggaat. Tegenwoordig is het vooral bekend als internationaal juridisch centrum en de thuisbasis van meer dan 150 ambassades en diplomatieke missies. Maar deze Nederlandse stad heeft veel meer te bieden dan je op het eerste gezicht zou denken. Of je nu geïnteresseerd bent in politiek, kunst of gewoon een nieuwe cultuur wilt ontdekken, Den Haag heeft voor elk wat wils.

Energielabel Den Haag